-Foto-NGF-Ward

Eirik Tage Johansen avsluttet europaturneringen i Sør-Afrika med fire under par, 68. Og avanserte 21 plasseringer. Kristian Krog brukte fire slag over par, og falt 37 plasseringer.

Dermed endte den norske innsatsen i Joburg Open annerledes enn det kunne se ut som de første tre rundene.

Kristian Krogh var da med å sette sitt preg på toppen av turneringen mens Eirik Tage Johansen klarte cutten med et nødskrik.

Men da det hele ble gjort opp etterpå var Tage plassert på 30.-plass med -8, Krogh på 49.-plass med -6.

Joburg Open

Fem over etter åtte hull

For Kristian Krog ble starten av finalerunden verst tenkelig med fem over for dagen etter åtte hull.

Joburg Open

Shubhankar Sharma fra India vant med tre slag på -23, Tapio Pulkkanen fra Finland ble beste nordbo på delt tredjeplass med -17. Danske Joachim B. Hansen endte på delt sjetteplass med -13.

Se også: Resultater fra Sør-Afrika

Runde 3: Mye på spill for Krogh siste dag

Joburg Open har en ekstra status som døråpner til noe større: The Open Championship på Carnoustie til sommeren. Før siste runde er Kristian Krogh i god posisjon.

Etter en tredjerunde på to under par, 70, i Joburg Open, med et svært så spraglete scorekort, har Kristian Krogh plassert seg på delt tolvteplass før finalerunden i Johannesburg.

Tre spillere som ikke allerede er siket plass i The Open på Caroustie, og som ender topp-10 i Joburg Open, får en plass i feltet i Skottland 19. til 22. juli 2018.

Det står altså mye på spill for Krisitan Krogh denne søndagen, som kan bli en kickstart til europatourkarrieren. Topp-10 sikrer nemlig alltid også plass i neste europaturnering; South African Open 11.-14. januar, også det i Johannesburg.

Kristian Krogh ligger bare ett slag bak den forjettede tiendeplassen, og starter sin vei mot forhåpentligvis både neste turnering og The Open klokken 9.05 norsk tid i gruppe med Haydn Porteus fra Sør-Afrika og Jinho Choi fra Sør-Korea.

Eirik Tage Johansen hadde en tredjerunde på to under par, 70, og ligger på delt 51.plass med -6 før siste runde.

Runde 2: Knallrunde av Krogh

Hvilken åpning og hvilken dag det ble for Kristian Krogh fredag i Johannesburg med seks under par, 65! Eirik Tage Johansen kom inn på 66 slag, og også han klarte cutten.

Sjekk den scoren på de første fire hullene andre dag i Joburg Open: Eagle-birdie-birdie-birdie, og fem under par for dagen etter fire hull.

Det er åpning vi ikke kan huske å ha sett av noen norsk spiller i en internasjonal turnering tidligere.

Da dagen ble avblåst grunnet tordenbyger på ettermiddagen var Kristian Krogh i mål for lengst. Med seks under par, 65, for dagen og -8 for turneringen. Som gir overnatting på delt ellevteplass.

Finske Tapio Pulkkannen leder i klubbhuset med -14 etter runder på 65-64 på de to banene til Randpark Golf Club i Johannesburg.

Johansen og Kofstad hadde igjen to hull hver

Spillerne som ikke fikk fullført gjenopptok sine runder klokken 8 norsk tid lørdag. Blant dem dem Eirik Tage Johansen, som overnattet på -4 for dagen og -3 for turneringen etter 16 spilte hull av runde 2.

De to gjenværende hullene endte i par og birdie for -5 for dagen og -4 for turneringen. Som skulle vise seg å være akkurat nok til å klare cutten.

Det er bestemt at det settes det en ny cut ved de 72 beste, og like, etter tredje runde. Som betyr at inntil ti spillere til blir eliminert før siste runde.

Espen Kofstad var også -4 for dagen etter sine 16 hull fredag. Med det var Oslospilleren -1 for turneringen.  Da hans to gjenværende hull lørdag morgen begge endte på par, ga det misset cut med tre slag.

Runde 1: Krogh best i gang i Joburg Open

Drammenspiller Kristian Krogh bør kunne si seg fornøyd med denne ukens start på europatouren. De to andre norske i feltet må gå i kjelleren skal de hente seg inn fredag.

En bogeyfri åpningsdag endte i to under par, 70, Joburg Open for Kristian Krogh. Det gir delt 60.-plass og et helt greit utgangspunkt for å klare cutten.

I forrige ukes turnering i Australia misset Krogh cutten med ett fattig slag. Golf-Norge krysser fingrene for at marginene er på norsk side denne fredagen.

For Eirik Tage Johansen ble det én over par, 73, men det for Espen Kofstad ble en åpning på Joburg Open med tre over par, 75.

Som betyr at Johansen må ta igjen tre slag på feltet, Kofstad fem, dersom det skal bli helgespill på Randpark Golf Club i Johannesburg.