To birdier og to bogeyer var på langt nær nok for at Suzann Pettersen skulle kunne beholde ledelsen i LPGA-sesongens finaleturnering. Det ble delt ellevteplass.

Dermed ble finalerunden av LPGA-finalen en liten nedtur for 36-åringen fra Oslo GK.

Tutta ville så gjerne vinne sin første LPGA-turnering siden 2015, men måtte ta til takke med delt ellevteplass etter runden på par.

Med det ble Suzann Pettersen stående på -10, fem slag bak vinneren Ariya Jutanugarn. Thailenderen var ett slag foran amerikanerne Lexi Thompson og Jessica Korda.

Deretter fulgte Pernilla Lindberg som beste skandinav på delt fjerdeplass med -13.

Se også: Resultater fra Florida

LPGA-finalen

Runde 3: Thrilleravslutning venter Tutta

Hvilken dramatikk det ligger an til i LPGA-sesongens finaleturnering! Suzann Pettersen er én av fire i teten. Som jages av en septett sultne spillere ett slag bak.

Tredjerunden til Suzann PettersenLPGA-finalen i Florida gikk unna på tre under par, 69. Nok til å plassere henne øverst på resultatlisten.

Med -10 før siste runde sitter imidlertid 36-åringen fra Oslo GK langt fra trygt. Tutta har selskap av Michelle Wie, Ariya Jutanugarn og Kim Kaufman på topplassen.

Ett slag bak jager sju sultne spillere: Svenske Pernilla Lindberg, Stacy Lewis, Karine Icher, Lexi Thompson, Austin Ernst, Jessica Korda og Sung Hyun Park.

Om ikke dette beitet skulle være nok til å sette nerver på høykant, vil opplysningen om at 18 spillere er innen to slag av teten, og 31 innen fire slag.

Før siste runde av CME Group Tour Championship er det nok også seiersbonusen på én million dollar (8,2 millioner kroner) noe som kan gi spillere skjelven.

Suzann Pettersens forrige LPGA-seier, hennes 15. i rekken, kom i 2015. Spenningen søndag kveld norsk tid kan meget vel dreie seg om  vinnerskallen. Er den like nådeløs som den var i glansdagene?

Runde 2: Tutta på sjuendeplass etter halvspilt i LPGA-finalen

Suzann Pettersen har åpnet den siste turneringen i årets sesong med runder på 67 og 70 slag. Med sju under par deler hun sjuendeplassen før helgespillet.

Suzann Pettersen  hadde en merkelig andrerunde i LPGA-finalen i Naples i Florida.

Kortet inneholdt alt fra hull to under par til hull to over par. Tilslutt var slagene under par tre færre enn de over.

36-åringen går inn i helgespillet i CME Group Tour Championship bare to slag fra pallen og fem slag fra topplassen.

Teten innehas av Sung Hyun Park fra Sør-Korea, som er tre slag foran tyske Caroline Masson og Sarah Jane Smith fra Australia.

De to svenskene Pernilla Lindberg og Madelene Sagström samt Nelly Korda fra USA deler fjerdeplassen, ett slag foran Tutta.