Vår bestemann i sammendraget på Nordic League i tok et viktig klyv mot sikker grunn for opprykk til çhallengetouren etter sin imponerende sisterunde på 64 slag, og andreplass på resultatlisten.

Det gjenstår bare fem turneringer av årets sesong på Nordic League. Etter andreplassen i Sverige lørdag er Aksel Olsen også tilbake på en solid andreplass på Order of Merit. Der de fem beste etter siste runde i Tourfinalen på Barsebäck i Malmö 13. oktober kan putte tourkortet til Challenge Tour 2019 i lommen.

Aksel Olsen virker å være i overbevisende form denne sesongen, der han i høst også har imponert med 17.-plass i Made in Denmark på europatouren. Mens det i denne ukens turneringen ble én eagle, 17 birdier og kun én kun en eneste bogey for -18 over tre runder. Sterkt!

Bråviken

Olsen var fire slag bak den svenske vinneren Hampus Bergman. Mats Heien, Kjekstad GK, tok delt 15.-plass med -12 etter 68-67-69. Martin Olseth fra Byneset ble delt 22 med -10 etter 67-71-68.

Se også: Resultater fra Sverige

Runde 2: Sjetteplass før finalerunden

Aksel Olsen fulgte opp torsdagens seks under par 66-runde i Bråviken Open med fire under par, 68, fredag.

Det plasserer Stavanger-spilleren fire slag bak lederen, svenske Hampus Bergmann, før lørdagens finalerunde.

Mats Heien fra Kjekstad GK har runder på 68 og 67 slag, som gir -9 på delt ellevteplass. Martin Ulseth fra Byneset GK har -6 på delt 34.-plass. De øvrige nordmennene misset cutten.

Runde 1: Olsen bra med i Bråviken

Bråviken-banen er tydeligvis ikke blant de aller mest krevende for spillerne på dette nivået. Hampus Larsson fra Sverige har tatt teten på -9, ett slag foran landsmann Jesper Sandborg.

Som igjen jages av et beite på hele ni mann på -7 før Aksel Olsen følger blant de sju som deler tolvteplassen på -6.

Martin Ulseth fra Byneset GK og Mats Heien fra Kjekstad GK har -5 på delt 19.-plass mens Knud Andreas Krokeide er med i gruppen på 16 spillere som deler 25.-plassen på -4. Petter Mikalsen fra Stavanger GK er den femte nordmannen innenfor den stipulerte cutgrensen etter første dag med -3 på delt 41.-plass.