Nordic League spilte Pärnu Bay Golf Links Challenge onsdag til fredag denne uken. Lederen av Order of Merit ble nok en gang best av nordmennene.

Det ble en tung norsk avslutningsdag i Estland. Én over par, 73, sendte Aksel Olsen åtte plasseringer nedover listen til delt 17.-plass med -5.

Det var to slag bak topp-10 og hele ti slag bak den suverene vinneren, Martin Eriksson fra Sverige. Som var seks slag foran to mann på delt andreplass: Svenske Oja Eek og den finske amatøren Jonatan Jolkkonen.

Estland

Elias Bertheussen avsluttet med en runde på par, og ble delt 21.-mann med -3. Martin Ulseth hadde en 73-runde, og ble delt 37 mens Gøran Sømme Haglund ble delt 44 med +1 etter sin parrunde.

Aksel Olsen beholdt ledelsen på sammenlagtlisten Order of Merit. Og Kristian Krogh, som ikke var med i Estland, er fortsatt på tredjeplass.

Se også: Livescoring fra Pärnu Bay Golf Links Challenge

Runde 2: Topp-10 før siste runde

Aksel Olsen slo til med fem under par, 67, og avanserte hele 24 plasseringer, og går inn i finalerunden i Estland med -6 på delt niendeplass.

Stavanger-spilleren ligger fire slag bak ledende Martin Eriksson fra Sverige, og to slag bak en plassering på pallen.

Også Elias Bertheussen, som delte 33.-plassen med Aksel Olsen etter åpningsdagen, avanserte på runde 2. Med to under par, 70, gikk Byneset-spilleren til -3 totalt på delt 22.-plass.

For Byneset-kollega Martin Ulseth gikk det motsatt vei: Ned 17 plasseringer til delt 34 med -1 etter én over par, 73, torsdag. Gøran Sømme Haglund fra Sandnes GK ble siste nordmann på riktig side av cutstreken med 73-72 og +1 på delt 49.-plass.

Runde 1: Svak norsk start i Estland

Vi har begynt å venne oss til at de norske hevder seg i toppen på Nordic League. Så langt ser ikke det til å slå til i Estland denne uken. Etter første runde er beste nordmann på delt 17.-plass.

Martin Ulseth åpnet med to under par, 70, på Pärnu Bay-banen 140 kilometer sør for  hovedstaden Tallin. Som plasserer trønderen som beste nordmann, seks slag bak den svenske lederduoen Gabriel Axell og Ludwig Nordeklint.

Ulseths klubbkamerat i Byneset GK, Elias Bertheussen, følger på delt 33.-plass sammen med Aksel Olsen på én under par, 71.

De øvrige sju nordmennene i Estland-turneringen ligger alle foreløpig over cutgensen. Den skal dras etter torsdagens runde ved de 45 beste profesjonelle, og like.