Selv om han sikkert skulle ønske han beholdt plasseringen i topp-10, tror vi nok Aksel Olsen er vel fornøyd med alle fire rundene under par og delt 14.-plass KPMG Trophy.

Stavangerspillerens siste runde på  på Royal Waterloo Golf Club i Belgia inneholdt tre bogeyer og fem birdier, der de to siste kom på de to siste hullene.

Dermed ble det et fall fra delt sjuende- til delt 14.-plass på den endelige resultatlisten.

Serien 64-71-70-70 ga -13 totalt, som var verdt en premiesjekk på 25.000 kroner (2635 euro). Aksel Olsen endte seks slag bak vinneren Martin Wiegele fra Østerrike.

Jarand Arnøy (70-69-71-70) og Eirik Tage Johansen (71-70-70-69) ble delt 38 med -8.

Challenegtouren beveger seg nå over grensen tilAa Saint Omer Golf Club i Frankrike for Hauts de France Golf Open, med Eirik Tage Johansen som eneste nordmann i feltet 15. til 18. juni.

Se også: Resultater fra Royal Waterloo

Belgia

Runde 3: Olsen på sjuendeplass

Med fire birdier og én dobbelbogey i lørdagens runde er unge Olsen fra Stavanger meget bra med før siste runde av KPMG TrophyRoyal Waterloo Golf Club.

Dobbelbogeyen kom direkte etter runding på tre under for dagen i Belgia etter birdier på hullene 2, 8 og 9. Siddisen klarte å beholde fatningen de siste åtte hullene, og fylte på med nok en birdie, som kom på hull 16.

Med -11 totalt etter 64-71-70 ligger Olsen fire slag bak ledende Francesco Laporta fra Italia, som har ett slag å gå på til engelskmannen David Dixon og Pedro Oriol fra Spania.

Det er tett i toppen på Royal Waterloo GC, der Aksel Olsen deler sjuendeplassen med seks spillere. Og jages av tre mann på -10 og fire på -9.

På -6, og delt 34.-plass finner vi Jarand Arnøy, som hadde én under par, 71, lørdag. Eirik Tage Johansen følger ett slag bak på delt 44.-plass etter 70-runde.

Runde 2: Aksel Olsen holder koken i Belgia

KPMG Trophy på Royal Waterloo Golf Club ser ut til å bli nok en bra norsk turnering. Aksel Olsen er to slag fra teten halvveis, og også Jarand Arnøy og Eirik Tage Johansen gikk til helgespillet.

Med én eagle, tre birdier, to bogeyer og én dobbelbogey ble det én under par, 71, for Aksel Olsen fredag.

Det gir siddisen -9 totalt og delt fjerdeplass, to slag bak ledende Pedro Oriol fra Spania.

Jarand Arnøy fra Fana GK hadde tre under par, 69, etter én eagle, fire birdier og tre bogeyer, som gir -5 og delt 25.-plass før lørdagens runde.

For Eirik Tage Johansen ble det en 70-runde etter seks birdier og fire bogeyer, som gir delt 49.-plass med -3. Kristian Krogh måtte over par, og 73-runden førte dessverre til misset cut med ett slag på -1.

Selv om det hadde vært hyggeligst at alle de fire nordmennene fikk med seg helgespillet, blir tre av fire mann videre likevel klart godkjent.

Runde 1: Aksel Olsen åpnet på andreplass

Forrige uke ble en bra norsk challengeuke med to mann på delt sjuendeplass. Denne uken begynner enda mer lovende med Aksel Olsen ett slag bak teten etter sin 64-runde.

Fire nordmenn stiller til start i ukens KPMG Trophy i Belgia, der Royal Waterloo Golf Club er vert for turneringen for femte gang.

Danske Joachim B. Hansen har tatt teten på -9, ett slag foran Aksel Olsen. Stavanger-spilleren deler andreplassen med svenske Joel Sjöholm og engelskmannen Ashton Turner.

Kristian Krogh og Jarand Arnøy er nest beste nordmenn med -2 på delt 40.-plass,  med Eirik Tage Johansen ett slag bak på delt 59.-plass.

Det betyr at alle fire nordmennene er innenfor cutgrensen etter første dag i Belgia. Blir det resultatet stående etter runde 2 blir også KPMG Trophy historisk sett med norsk challengetour-øyne.