Nye tyrkiske og georgiske golfprosjekter avdukes i 2018

avdukes

EKSOTISKE OMGIVELSER: Åttende green på Samsun Golf Club rammes inn av en moske med sin minaret. Foto: Golfplan

Banearkitektene Golfplan skal åpne to Svartehav-prosjekter: Den første kommunale banen i Tyrkia, og en nihullsbane på fjellet over den georgiske hovedstaden Tiblisi.

Prosjektene for de to banene som skal avdukes ledes av Golfplan-partner Kevin Ramsey, som er fra seg av begeistring for områdene banene bygges i:

— Få nye golfdestinasjoner lan måle seg med Svartehavet når det gjelder øyegodt; de har vist seg å være fantastiske områder for golf. Mens Tbilisi allerede er etablert som turistmål, har Samsun nettopp påbegynt denne prosessen, og Samsun Golf Club er allerede en betydelig ressurs. 

Det California-baserte banearktitekt-selskapet avsluttet de første ni hullene på Samsun-banen i 2016. De ni siste er nylig ferdigstilt, og skal avdukes i fullt ferdig form våren 2018.

Georgisk prosjekt 800 kilometer lenger øst

800 kilometer øst for Samsun, i den tidligere Sovjetrepublikken Georgia, har nihullsbanen Tabori Hill gått inn i fasen for den endelige utformingen. Banen sås til våren, og er planlagt åpnet sent i 2018.

Det viktigste med begge prosjektene, ifølge Ramsey, er at de begge er åpne for almenheten.

— Hvis det er én ting vi har lært i de dusinvis av kommende golfnasjoner hvor vi har jobbet det siste tiåret, er det at det ikke nok å bare designe og bygge golfbanene. Vi føler ogsåen  forpliktelse til å bygge opp lokal golfkultur, som krever offentlig golf, sier Ramsey i en pressemelding.

Flere prosjekter avdukes i Tyrkia

Tyrkia har nærmere 20 golfbaner. De fleste av dem klynger seg på den sørvestlige Middelhavskysten. I dette området har Golfplan et prosjekt gående i Bodrum.

Ved Samsun Golf Club, på nordkysten, har Ramsey fått gleden av å jobbe med Tyrkias første kommunale golfbane. Banen er lagt ut på 135 hektar land, som er gjenvunnet fra det tilstøtende Svartehavet.

De første ni hullene viste seg bli så vellykkede at byen Sansum bestilte Golfplan til å designe ni hull til. Resultatet ble en 18-hullsbane i linksstil, som formelt åpner sommeren 2018.

Total prislapp er 64 millioner kroner (8 millioner dollar), med nyanlagte sanddyner, og greener med lokalt fescue- og bentgrass. Og utsatt for de lokale vindene.

— Vi har til og med et kort, nesten blindt og bunkerfritt par-3-hull, inspirert av berømte The Dell på Lahinch-banen, forteller Ramsey.

En del mil lenger øst, og 700 meter høyere, fulgte Ramsey en mer tradisjonell design- og utviklingsmodell ved anleggelsen av Tabori Hill-banen.

Den måler rundt 3400 meter over de ni hullene, som ligger i dramatisk terreng på toppen av en ås, med praktfull utsikt over hovedstaden. Planene for Tabori Hills inkluderer også et 200-roms hotell, drivingrange og golfakademi.

Her handler det om å skape et anlegg som skal hjelpe til med å lære folk i Georgia å spille golf. I tillegg til å være en viktig ressurs for den økende turismen.

Golfplan ble etablert i 1972, og har stått for 217 originale golbanedesign i 32 forskjellige land. Hvis renovering og utarbeidelse av masterplaner tas er 85 land representert på selskapets CV.

avdukes

LINKSAKTIG: Samsun GC ligger på et areal som er gjenvunnet fra Svartehavet. Her hull 3. Foto: Golf Plan

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  European Tour: Portugal Masters (20. – 23. september)
  Challenge Tour: Hopps Open de Provence med Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh og Jarand Arnøy (20. – 23. september)
  European Tour Q-School: Steg 1 Section B Stoke by Nayland med Mathias Lynne Schjølberg og Kristoffer Reitan (18. – 21. september)
  European Tour Q-School: Steg 1 Section B Ebreichsdorf  (18. – 21. september)
  Nordic LeagueHarboe Open med ni nordmenn (19. – 21. september)
  PGA TourThe Tour Championship (20. – 23. september)
  PGA Tour Latinoamerica65 JHSF Brazil Open med Andreas Halvorsen (20. – 23. september)
  LETEstrella Damm Ladies Open  med Marianne Skarpnord, Karoline Lund, Caroline Martens, Tonje Daffinrud og Marita Engzelius (20. – 23. september)
  Garmin Norgescup:  Finale Kongsvingers GK  (22. – 23. september)
  College:  ANNIKA Intercollegiate   med Sandra Nordaas, og Michelle Forsland  (16. – 19. september)
  College:  Mercedes-Benz Intercollegiate  med Karoline Stormo (17. – 18. september)
  College:  Cardinal Classic  medThilda Staubo (17. – 18. september)
  College:  Showdown in the Rockies   med Markus Braadlie (17. – 18. september)
  Junior:  Lag-EM Gutter 2.divisjon  med Sander Akeren, Mikkel Antonsen, Jonas Aulie, Herman Sekne, Bård Skogen og Jakob Stubhaug  (19. – 22. september)

 • Youtube

 • Cxense Display
 • Golferen.no

  Papaya Media

  Papaya design & marketing AS

  Oscars gate 30

  0352 Oslo

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonser

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonseinformasjon

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.