Europatour-kvaliken i Spania endte i kollaps for Kristian Krogh med fire tapte slag på de siste fire hullene. Sammen med Eirik Tage Johansen ble det delt 42.-plass.

Heller ikke i årets utgave av Q-School i Spania klarte norsk herregolf å løfte seg opp fra sumpen.

Kristian Krogh hadde europatourkortet trygt plassert i lomma, med to slags margin, i 14 hull. Derfra og inn gikk lyset, og fire slag ble tapt i det mentale mørket som oppstod.

Hull 15 endte i bogey. Hull 16 endte i bogey. Hull 18 endte i dobbelbogey. Q-School i Spania endte i misset europatourkort med tre slags margin med én over par, 72, for dagen og -10 totalt..

q-school i spania

Det norske lyspunktet siste dag stod Eirik Tage Johansen for med seks under par, 65, som resulterte i 19 plasseringer oppover på den endelige resultatlisten.

Dermed blir Espen Kofstad eneste norske herrespiller med kategori på europatouren for 2018. 30-åringen fra Oslo GK medisinsk fritak etter sin lange skadeperiode i 2017-sesongen, og vil få plass i endel turneringer med sin kategori 17.

Q-School i Spania endte med seier til engelskmannen Sam Horsefield med åtte slag på -27. Fire svensker og to dansker klarte kortet.

Se også: Resultater fra Spania

Runde 5: Krogh én runde fra suksess

Kristian Krogh nærmer seg suksess i europatour-kvaliken i Spania. Eirik Tage Johansen henger etter, og er avhengig av en superrunde for å sikre kortet til europatouren.

Kristian Krogh slo til med fire under par, 67, i nest siste runde av Q-School i Spania. Med -11 totalt ligger han på delt 17.-plass, akkurat på streken for å klare kortet.

Som alltid kommer mye til å bli avgjort på den siste av de seks rundene i helvetesuken, kallenavnet spillerne bruker om europatour-kvaliken.

Kristian Krogh kan ikke belage seg på å bade seg til suksess torsdag. 22-åringen må gjennomføre en solid finalerunde for å kunne pegge opp i europaturneringen Jo’burg Open i Sør-Afrika 7. til 10. desember.

Tage behøver en knallrunde

For Eirik Tage Johansen bød onsdagen på en runde på én under par, 70, med fire birdier og tre bogeyer på Lumine Lakes-banen.

Det førte ham to plasseringer nedover til delt 61.-plass med -4. Topp-25 før siste runde går ved -11. Sam Horsfield fra England leder på -19, fire slag foran danske Jeff Winther.

Runde 4: Tyngre dag for de norske

Fjerde runde av europatour-kvaliken i Spania ble mer oppoverbakke sett med norske øyne. Kristian Krogh er fortsatt innenfor topp-25. To spennende runder gjenstår.

Det ble en runde over par for Kristian Krogh fjerde dag med 72 slag på par-71-banen Lumine Lakes. Han er fortsatt best blant de norske i Q-School.

Det førte Drammen-spilleren ned til delt 25.-plass med -7, som er akkurat på streken for topp-25. Holder han den posisjonen gjennom de to siste rundene gir det billett til europatouren for 22-åringen.

To norske fortsatt med

Eirik Tage Johansen kom seg under par på Lakes-banen. Én under par, 70, med tre birdier og to bogeyer ga et avansement på to plasseringer, til delt 59.-plass.

Siddisen må imidlertid belage seg på å hente fram det beste for å avansere til europatouren. Han må hente inn fire slag på feltet på de to siste rundene.

Jarand Arnøy hadde en klein avslutning på sin Q-School-finale. En tredjerunde på 76 slag ble etterfulgt av seks over par, 77.

Etter 70-68 innledningsvis ble det et fall til misset cut med sju slag på delt 121.-plass med +5.

Engelske Sam Horsefield leder Q-School med ett slag på -15. England har hele ti spillere i topp-25 før de to siste rundene.

Runde 3: Kristian Krogh i føringen blant de norske i Q-School

Halvveis i de seks avgjørende golfrundene av kvaliken i Spania til europatouren i 2018 seiler Kristian Krogh fram mens Eirik Tage Johansen og Jarand Arnøy taper terreng.

Etter tre av seks runder på Lumine-banene har alle nordmennene kjent på å være beste norske i Q-School.

Mandag var Kristian Krogh dagens mann med en bogeyfri fem under par 67-runde på Lumine Hills-banen i Q-School i Spania.

Det sendte 22-åringen fra Hokksund i Buskerud opp 15 plasseringer og inn i topp-10 med delt sjetteplass på -8. Som er fem slag bak lederen Laurie Canter fra England.

Tøffere for de to øvrige norske i Q-School i Spania

Ved halvgått løp er Krogh alene om å være på sikker grunn som topp-25 i europatour-kvaliken.

Eirik Tage Johansen hadde en runde på par etter tre hver av birdie og bogey på Hills-banen. Den sendte ham hele 26 plasseringer nedover til delt 58.-plass med -2, som er fire slag fra den viktige 25.-plassen.

Jarand Arnøy opplevde det største fallet blant de norskei Q-School i Spania. Fana-spilleren lå på delt sjuendeplass da mandagen grydde. Som var byttet mot delt 68.-plass da solen gikk ned.

Scorekortet for tredjerunden viste fire over par, 76, som gir -1 som totalscore. Kortet inneholdt to birdier, fire bogeyer og én dobbeltbogey.

Runde 2: Jarand Arnøy beste norske

Med tre under par, 68, på Lakes Course gikk Jarand Arnøy til delt sjuendeplass og beste nordmann.

Fana-spilleren hadde fire birdier og én bogey. Med fem under par etter to runder ligger han fem slag etter Andrea Pavan fra Italia og Tom Murray fra England. Lederduoen har ett slag å gå på til danske Jeff Winther.

Krogh og Tage henger bra med

Også Kristian Krogh spilte Lakes-banen. Med tre birdier og én bogey ble det ett slag mer enn sin kollega fra Vestlandets hovedstad. Som gir totalscore på -3 og delt 21.-plass for Drammen-spilleren.

Eirik Tage Johansen måtte opp i én over par, 73, etter tre tre birdier, to bogeyer og én dobbeltbogey på Hills Course. Som gir -2 og delt 32.-plass, ned 17 plasseringer fra runde én.

De 25 beste og like når siste putt settes torsdag ettermiddag får europatour-kortet for 2018.

Runde 1: Eirik Tage Johansen åpnet best de norske i Q-School

Eirik Tage Johansen og Jarand Arnøy er begge innenfor topp-25 blant de tre norske i Q-School-finalen på Lumine-banene i Tarragona.

Siddisen Johansen åpnet med en runde på tre under par, 69, på Lakes-banen. Som gir delt 15.-plass etter åpningsdagen, fire slag bak ledende Gary Stal fra Frankrike.

Bergenseren Arnøy  noterte seg for -2 på Hills-banen, som gir delt 25.-plass.

Kristian Krogh fra Drammen GK ligger også under par; ett slag etter skjema til topp-25 på delt 41.-plass.