Nordmenn helt i hundre i danske Silkeborg

Silkeborg

TROFAST NORSK FIREBALL I DANMARK: Disse fire har til sammen besøkt Silkeborg-klubben nøyakig 100ganger. Her fotograferet foran Thomas Bjørns berømte fuglebad, med antall besøk nevnt i parantes. Fra venstre: Halvor Mehre (33), Paul Tanne (33), Julian King (20) og Yngve Gundersen (14). Foto: Per Pedersen

Da en firerball fra Oslo golfklubb nylig spilte Silkeborg Ry Golfklub i Danmark hadde to av spillerne besøkte samme bane 33 år på rad!

Til sammen har Oslo-medlemmene Halvor Mehre, Paul Tanne, Julian King og Yngve Gundersen besøkt Silkeborg-klubben i Jylland nøyaktig 100 ganger.

Da Halvor Mehre og Paul Tanne besøkte byen og banen første gang var klubbens store stjerne, nåværende Ryder Cup-kaptein, Thomas Bjørn bare en sorgløs gutt på 13 år. Som elsket å spille runde etter runde på Silkeborg-banen.

Neste år overtar klubben arrangementet av Made in Danmark, og Mehre, Tanne, King og Gundersen lover å komme tilbake i 2018 for overvære europaturneringen på Silkeborg Ry Golfklub.

Som for to av dem vil bli besøk nummer 34 på like mange år. Og de sier de vil gjøre alt de kan for å få så mange landsmenn som mulig med seg.

Opprinnelig 16 til Silkeborg

— Det var en god venn i Oslo som for 33 år siden anbefalte oss å besøke Silkeborg. Han hadde hatt en god opplevelse med Hole in one her i 1982, sier Paul Tanne, som opprinnelig er engelsk.

— På hans anbefaling dannet vi en gruppe på 16 mann som kom på besøk her for første gang i 1984. Og Paul og jeg har vært i troppen hvert år siden da,  forteller Halvor Mehre.

Som konstaterer at de opprinnelige 16 spillerne, blant annet på grunn av fem dødsfall, dessverre har krympet til den nåværende fireballen. 

Engelskfødte Julian King, som med sin handicap på scratch både er pro og greenkeeper, har vært med de siste 20 årene. Mens Yngve Gundersen har vært med i 14 år.

Kvartetten har en sammenlagt handicap på bare 33. En av grunnene til at kvartetten drar til Silkeborg hvert år i oktober er at hjemmeklubben som oftest stenger allerede ved inngangen til denne første ekte høstmåneden.  

— Så lenge vi fortsetter å få så god behandling over hele linjen her i Silkeborg, med en fantastisk golfbane og en god restaurant, vil vi fortsette å komme, lover Halvor Mehre.

Golf, mat og drikke

Skulle du være i tvil om Oslo-medlemmenes evne til å hygge seg med golf i følge med god mat og drikke, er det bare å ta en titt på det programmet kvartetten hadde bestilt i Silkeborg:

Torsdag: 18 hull golf og svinestekmiddag.

Fredag: To ganger 18 hull golf og frikadeller (danske kjøttkaker).

Lørdag: To ganger 18 hull golf og dansk biff.

Søndag: To ganger 18 hull golf.

I tilføyelsen på bestillingen fra Halvor Mehre var det presisert at det også måtte være med noen flasker Aalborg Jubileum.

I Silkeborg er de naturlig nok stolt over de trofaste norske tilreisende. Og ifølge klubbens pro, Mads Faber, kommer det et stadig økende antall nordmenn på besøk.

Som nok vil øke igjen når Made in Denmark-turneringen flytter hit fra Himmerland …

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  European Tour: Andalucia Valderrama Masters  (18. – 21. oktober)
  Challenge Tour: Foshan Open med Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh (18. – 21. oktober)
  PGA Tour: The CJ Cup @ Nine Bridges  (18. – 21. oktober)
  PGA Tour LatinoAmerica: Diners Club Peru Open med Andreas Halvorsen (18. – 21. oktober)
  Ladies European TourHero Women’s Indian Open med Marianne Skarpnord, Karoline Lund, Caroline Martens, Tonje Daffinrud, Madelene Stavnar og Marita Engzelius (18. – 21. oktober)
  LPGABuick LPGA Shanghai  (18. – 21. oktober)
  LPGA Q-SchoolAndresteget med Celine Borge  (15. – 18. oktober)
  College: Bank of Tennessee  med Daniel Øverås (12. – 14. oktober)
  College: Big 12 Match Play Championship  med Viktor Hovland og Markus Braadlie (12. – 14. oktober)
  College: Brown Bear Invitational  med Sofie Huseby (14. – 15. oktober)
  Junior: Youth Olympic Games  med Emilie Øverås og Bård Skogen  (9. – 15. oktober)

 • Youtube

 • Cxense Display
 • Golferen.no

  Papaya Media

  Papaya design & marketing AS

  Oscars gate 30

  0352 Oslo

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonser

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonseinformasjon

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.