Marianne Skarpnord startet tungt med to strake bogeyer i den siste runden av European Tour- og LPGA-turneringen i Australia. Men 33-åringen tok inn tre slag på de siste ni hullene.

Med én under par, 71, søndag ble det avansement til delt ellevteplass i ISPS Handa Vic Open på Moss & Rygge-spillerens australske hjemmebane, knappe 100 kilometer vest for storbyen Melbourne.

Turneringen ble vunnet av franske Celine Boutier med to slag på -8 etter en avsluttende runde på par. Det var to slag foran engelske Charlotte Thomas og australierne Su Oh og Sarah Kemp. Sistnevnte med dagens og turneringens beste runde på syv under par, 65.

Også neste oppgave for Marianne Skarpnord blir på LPGA. ISPS Handa Women’s Australian Open spilles 14.-17. februar The Grange Golf Club, med Marianne som eneste norske deltaker i feltet.

Vic Open

Resultater damer

Herrenes turnering ble vunnet på -18 av David Law. Skotten, som avanserte fra challengetouren som 14.-mann på pengelisten 2018, tok med det sin første europatour-seier. Australierne Brad Kennedy og Wade Ormsby delte andreplassen på -17.

Svenske Anton Karlson ble beste skandinav på delt tolvteplass med -11. Kristoffer Reitan ble delt 49.-mann med -5, Espen Kofstad delt 56 med -4.

Også European Tour holder seg i Australia kommende uke med  ISPS Handa World Super 6 Perth. Med Kristian KroghKristoffer Reitan og Espen Kofstad på startstreken.

Resultater herrer

Derfor var Vic Open historisk

Vic Open har sine aner tilbake til 1957, da det første Victorian Open ble spilt som staten Victorias offisielle åpne mesterskap for menn, vunnet av den australske legenden Ossie Pickworth.

Kvinnene ble en del av dagens versjon av Vic Open i 2013, da turneringen ble flyttet til den nåværende arrangøren, 13th Beach Golf Links. At profesjonelle menn og kvinner konkurrerte felles på den samme golfbanen til samme tid gjorde da turneringen historisk.

En posisjon som ble forsterket i år: For første gang i den profesjonelle golfhistorien var premiepotten i kvinneklassen og herreklassen like store med 1,5 millioner australske dollar (9,15 millioner kroner) i hver klasse.

Runde 3: Bare Marianne får spille søndagens runde

Tredje runde av den kombinerte European Tour- og LPGA-turneringen i Australia ble en tøff affære i opptil 15 sekundmeter. Ny cut lørdag eliminerte Kristoffer Reitan og Espen Kofstad.

Marianne Skarpnord var trygt plassert i Topp 10 til det gjenstod tre hull av ISPS Handa Vic Open. Men det blåste hatter og høy, og tre tapte slag på de tre siste hullene førte Moss & Rygge-spilleren til delt 15.-plass før siste runde.

Som betyr at hun blir den eneste norske spilleren å se på banen søndag. Fordi det skal spilles med dame- og herreklasse, reduseres feltet i hver klasse til de 35 beste, og like, etter lørdagens spill.

Dermed falt Kristoffer Reitan og Espen Kofstad utenfor etter henholdsvis par, 72, lørdag, og fire over par, 76. Det plasserer førstnevnte på delt 49.-plass med -5 og landsmannen på delt 56.-plass med -4.

Som også blir de to sine endelige plasseringer. Fordi de klarte fredagens cut, får de imidlertid betalt for turneringen.

Kim Kaufman fra USA leder dameklassen på -10, to slag foran franske Celine Boutier og sørkoreansk-australske Su Oh. Herreklassen ledes på -15 av Wade Ormsby fra Australia, to slag foran landsmannen Matthew Steiger og Callum Shinkwin fra England.

Vic Open

Vic Open Vic Open

Runde 2: Tre norske knallrunder

Hvilken herlig norsk andredag det ble i den kombinerte European Tour- og LPGA-turneringen i Australia da Marianne Skarpnord, Espen Kofstad og Kristoffer Reitan alle avanserte kraftig!

Etter en begredelig åpningsdag av ISPS Handa Vic Open, med beste norske dame på 37.-plass og ingen av herrene i Topp 100, snudde det skikkelig for halvparten av nordmennene i de to feltene fredag.

Som betyr at tre nordmenn går videre til helgespillet; to i herreklassen og én i dameklassen.

Marianne Skarpnord på delt ellevteplass med -5 er den høyest plasserte norske spilleren før de to siste rundene. Det er lov å håpe at hun fortsetter avansementet også fredag og lørdag nå når hun virker å ha fått orden på både driveren og putteren sin.

Opp til i Topp 10 er det bare ett slag. Men til toppen er det foreløpig ganske langt for Moss & Rygge-spilleren: Kim Kaufman fra USA leder på -13, to slag foran japanske Haru Nomura og  tre slag foran sørkoreansk-australske Su Oh.

Vic Open

Tonje Daffinrud måtte opp i 76 slag fredag, og misset cutten med fem slag. Mens Karoline Lund brukte ti slag mer enn åpningsdagen med sin 80-runde. Som resulterte i misset cut med seks slag.

Kofstad med dagens norske runde

Selv om han ikke er høyest plassert på sin delte 23.-plass, ble nok Espen Kofstad likevel dagens mann sett med norske øyne. Det gnistret av den feilfrie syv under par 65-runden, som førte ham hele 78 plasseringer oppover listen fra første dags 101.-plass.

Med -8 har Kofstad kun to slag opp til Topp 10, fem slag til pallen og sju slag til ledende Nick Flanagan fra Australia.

Heller ikke Kristoffer Reitan behøver å skjemmes etter andre runde på 13th Beach Golf Club utenfor Melbourne. Oslo-spilleren endte akkurat på cutgrensen med sine fem slag under par., men måtte vente i spenning en god stund mens sju spillere fortsatt var ute på banen og i teorien kunne forskyve cutstreken til -6.

Og det meste tyder på at Oslo-spilleren vil beholde sin plassering på riktig side av cutstreken, og dermed få med seg på lørdagens og søndagens runder.

Kristian Krogh fikk det ikke til denne gangen heller, og forsvant ut etter to runder med +5 etter 74-75, ti slag over cutgrensen.

Runde 1: Nordmennene åpnet Vic Open langt nede på listen

Etter første dag av den kombinerte European Tour- og LPGA-turneringen i Australia finner vi de beste norske på delt 37-plass blant våre seks spillere i de to forskjellige feltene.

Vic Open åpnet ikke særlig bra for de tre norske kvinnene og de tre norske mennene som fikk være med i den historiske utgaven av tradisjonsrike ISPS Handa Vic Open på Marianne Skarpnords og forloveden Richard Greens australske hjemmebane 13th Beach Golf Club utenfor Melbourne.

De er begge tidligere vinnere av Vic Open, men etter første runde ser de egentlig ikke ut til at noen av dem skal kunne gjenta bedriften fra 2015.

Sammen med Karoline Lund er Marianne beste norske på delt 37.-plass med -2, seks slag bak lederen Felicity Johnson fra England. Som har to slag å gå på til Kim Kaufman fra USA Anne-Cathrine Tanguay fra Canada og sørkoreansk-australske Su Oh.

Tonje Daffinrud åpnet på +1, som gir delt 97.-plass i det 156 kvinner sterke feltet.

Norsk listefyll i Vic Open

Ingen av de tre norske herrene klarte å markere seg på 13th Beach Golf Club torsdag, der ikke én av dem overnatter i Topp 100.

Espen Kofstad hadde en runde på én under par, 71. Men det gir ikke bedre enn delt 101.-plass, to-tre slag bak det som antageligvis blir cutgrensen. Og ni slag bak ledende Nick Flanagan fra Australia. Som har to slag ned til et beite på hele seks spillere.

Kristoffer Reitan brukte ett slag mer enn Kofstad, og ligger på delt 127.-plass med par. En plassering han blant annet deler med tidligere nevnte Richard Green.

Kristian Krogh måtte bokføre to over par, 74, og delt 152.-plass i feltet som også blant herrene består av av 156 spillere.