Viktig å kvalitetssikre rutinene ved disk

egentlig kvalitetssikre Jan E. Espelid

Kelly-saken viser at rutinene ved diskvalifikasjon må kvalitetssikres, mener redaktør Jan E. Espelid.

Den kjedelige situasjonen som oppstod rundt Jason Kelly i NM viser at det kan være behov for å kvalitetssikre rutinene for turneringskomiteens arbeid.

At saken fikk en riktig og viktig avgjørelse, fortjener Norges Golfforbund all mulig heder for. Men saken er også et eksempel på man aldri kan kvalitetssikre for mye.

I sin pressemelding torsdag forklarer Norges Golfforbund hele saken med administrativ feil. Som førte til at Jason Kelly urettmessig ble diskvalifisert fra NM, og dermed gikk glipp av muligheten til omspill om kongepokalen.

Vedtaket der forbundet opphever diskvalfikasjonen innebærer at Ole B. Ramsnes, Stavanger GK, og Jason Kelly, Wentworth GC, deler tittelen som norgesmester for herrer i 2016. Det blir ikke omspill, Ramsnes beholder kongepokalen, Kelly får gullmedalje og et pengebeløp.

Det er en klok og riktig beslutning gitt den lange tiden det har gått siden NM ble avsluttet 20. august.

Et ukjent tillegg

I pressemeldingen sier NGF at turneringsbestemmelsene for NM har fått et tillegg uten at endringen var blitt godkjent i de rette instanser eller påpekt overfor turneringsledelsen.

Det førte til at verken turneringsledelsen i NM eller NGF var oppmerksomme på endringen, som lå tilgjengelig på nett da Norgesmesterskapet ble avholdt. Og som følgelig var de offisielle turneringsbestemmelsene.

Turneringskomiteens møte før Kelly ble disket skal ha tatt i overkant av en halvtime. Uten at vi behøver å gå inn på hvem og hvor mange som deltok, er det én ting vi synes det er underlig at ingen av de tilstedeværende spurte til sine møtekollegaer om:

— Hør her, dere: Hva står det helt nøyaktig i turneringsbestemmelsene når det gjelder regelen for klubbtilhørighet? 

Vi regner det som meget sannsynlig at det spørsmålet aldri kom på bordet. Vi håper nemlig at ingen av medlemmene i NMs turneringsledelse er høye og mørke nok til å stole så mye på seg selv at de tør ta sjansen på å ikke sjekke reglene dersom det foreslås.

Turneringsbestemmelsene var lett tilgjengelig, fra smarttelefon, PC eller i papirutskrift. Hadde denne enkle sjekken blitt foretatt før det ble fattet vedtak, ville ledelsen kunnet lese at norske utøvere kan bli norgesmester under forutsetning at de er «..norsk statsborger, med gyldig medlemskap i golfklubb tilsluttet NGF eller annet nasjonalt golfforbund».

JASON KELLY OPPFYLLER KRITERIENE som norsk statsborger og medlem av Wentworth GC i London, som igjen er medlem av det engelske, nasjonale golfforbundet.

Vi mener turerningskomiteens instruks bør få en formulering som vil kvalitetssikre rutinene for diskvalifikasjon: Nemlig at de offisielle turneringsbestemmelsene alltid skal sjekkes før et vedtak fattes.

Leste du saken? Kelly får NM-tittel og gullmedalje

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  European Tour: 147th Open Championship (19. – 22. juli)
  Challenge Tour: Le Vaudreuil Golf Challenge med Kristoffer Ventura, Jarand Arnøy, Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen  (19. – 22. juli)
  Lag-NMHerrer Miklagard (20. – 22. juli)
  Lag-NM1. divisjon herrer Norsjø (20. – 22. juli)
  Lag-NM1. divisjon herrer Onsøy (20. – 22. juli)
  Lag-NM2. divisjon herrer Hakadal (21. – 22. juli)
  Lag-NM2. divisjon herrer Holtsmark (21. – 22. juli)
  Lag-NM2. divisjon herrer Utsikten (21. – 22. juli)
  Lag-NMDamer Miklagard (20. – 22. juli)
  Lag-NM1. divisjon damer Norsjø (20. – 22. juli)
  Lag-NM1. divisjon damer Onsøy (20. – 22. juli)
  Lag-NM2. divisjon damer Hakadal (21. – 22. juli)
  Lag-NM2. divisjon damer Holtsmark (21. – 22. juli)
  Lag-NM2. divisjon damer Utsikten (21. – 22. juli)

 • Golfbox


  Hjelp? | Glemt passord?
 • Youtube

 • Cxense Display
 • Golferen.no

  Papaya Media

  Papaya design & marketing AS

  Oscars gate 30

  0352 Oslo

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonser

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonseinformasjon

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.