Siste dag på Katrineholms GK bød på en runde der Kristian Krogh avanserte ni plasseringer til sesongens andre topp-10-plassering. For Eirik Tage Johansen ble dagen nesten status quo.

Den delte sjuendeplassen i Swedish Challenge var verdt 53.500 kroner (5600 euro) for Kristian Krogh, og førte ham et titall plasseringer oppover til 21.-plass på pengelisten Road to Ras al Khaimah med (395.000 kroner (41.403 euro)

Klarer Kristian Krogh å være i Topp-15 på denne listen etter Ras Al Khaimah Challenge Tour Grand Final De forente arabiske emiratene 3. november, betyr det oppfyllelse av sesongmålet om opprykk til europatouren 2019.

For å klare det bør nok 23-åringen fra Hokksund antageligvis mer enn doble det innspilte på de elleve turneringene som gjenstår. I 2017 gikk 15.-plassen, altså det 15. europatourkortet, til skotten Bradley Neil med 890.000 kroner (93.168 euro).

Swedish Challenge

Tage fortsatt innenfor Topp-15

Eirik Tage Johansen hadde en flott sisterunde på Katrineholms Golfklubb helt til det gjenstod ett hull. Fram til 18. tee hadde han produsert fire birdier og én bogey.

En litt halvsur dobbel på det siste hullet førte imidlertid til én under par, 71, for dagen, -6 for turneringen og delt 22.-plass i stedet for delt 13.-plass om han avsluttet med par.

22.-plassen hadde ingen påvirkning på plasseringen på rankingen. 17.500 kroner (1840 euro) i premie førte til at han reiser fra Sverige til neste turnering i Finland fortsatt på 13.-plass på pengelisten med 498.000 kroner (52.113 euro).

Swedish Challenge ble avgjort med omspill mellom Oliver Wilson og Joachim B. Hansen. Som engelskmannen avgjorde på andre hull med par mot danskens bogey.

Andreplassen befestet imidbelertid Joachim B. Hansens suverene plassering på pengelisten, der han leder med 1,6 millioner kroner (164,651 euro) innspilt, mer enn 60.000 euro foran Lorenzo Gagli fra Italia.

Se også: Resultater fra Katrineholm

Runde 3: Svakere norsk tredjedag

Lørdagens Moving day på Katrineholms GK ble et ørlite steg tilbake for nordmennene. Før siste runde er Kristian Krogh vår bestemann på delt 16.-plass. Eirik Tage Johansen ligger fem plasseringer lenger bak.

Kristian Krogh hadde en tredjerunde på par i Swedish Challenge. Som gjør at Drammen-spilleren ligger seks slag under par etter tre runder.

Max Orrin fra England leder på -12 etter , to slag foran landsmann Tom Lewis.

For Eirik Tage Johansen ble det en tredjerunde som var fire slag dårligere enn fredagens runde. To over par 74-runden inneholdt tre hver av birdie og bogey samt en dobbelbogey, som kom på hull 11.

Med -5 ligger spilleren fra Stavanger på delt 21.-plass med -5. Han starter sin siste runde klokken 10.05 mens Kristian Krogh er i gang fra klokken 10.35.

For helgespillets tredje norske deltaker, Jarand Arnøy fra Fana GK, ble lørdagen nesten for katastrofe å regne.

Ni over par 81-runden inneholdt én birdie, som kom på hull 17. Seks av de øvrige hullene resulterte i  bogey mens hull 6 og 18 begge ble bokført med dobbelbogey. Som gir ham +6 og 62.-plass før finalerunden.

Runde 2: Tage på andreplass halvveis

Tre av nordmennene i ukens challengeturnering i Sverige får spille alle fire rundene på Katrinholms GK. To av dem er i topp-10

Eirik Tage Johansen kom inn på to under par, 70, i fredagens runde av Swedish Challenge. Som gir ham 7 under par  på delt andreplass ør helgespillet, tre slag bak ledende Max Orrin fra England.

Siddisen er nummer 13 på challengetourens rankingliste. Ikke minst takket være hans karrierebeste med andreplass fra Italian Challenge for tre uker siden.

En eventuell gjentagelse av den bedriften vil være et stort skritt på veien mot sesongmålet for 38-åringen: Opprykk til europatuoren etter sju års fravær.

Også to under for Krogh

Ett slag bak Tage følger den eneste nordmannen som er høyere på verdensrankingen enn Stavanger-spilleren, Kristian Krogh. Også Drammen-spilleren gjennomførte andrerunden med fire birdier og to bogeyer på kortet, og deler sjetteplassen med hele elleve spillere.

På delt 38.-plass finner vi Jarand Arnøy, som hadde seks birdier, fire bogeyer og én dobbelbogey på sin vei mot par for dagen og -3 for turneringen.

Mens Kristoffer Ventura dessverre misset cutten med to slag etter sin andre parrunde, som bestod av fem birdier, to bogeyer og en trippelbogey.

Runde 1: Sterke nordmenn i åpningen av Swedish Challenge

Etter første dag er Eirik Tage Johansen vår bestemann i Swedish Challenge med delt femteplass etter sin fem under par 67-runde på Katrineholms Golfklubb.

Som plasserer siddisen tre slag bak den ledende spanjolen Adri Arnaus. Det er også ett slag bak andreplassen, som deles av tre mann. Blant dem de to svenskene Mikael Lundberg og Simon Forsström.

Krogh ett slag bak Tage

Kristian Krogh deler ellevteplassen etter fire under par, 68, torsdag. Som hos Tage inneholdt runden én bogey. Dessuten fem birdier, én færre enn Stavanger-spilleren.

Det er også gledelig å se Jarand Arnøy komme godt i gang. Tre under par 69-runden, som gir delt 24.-plass, bestod av én eagle, to  birdier og én bogey.

Kristoffer Ventura hadde fire birdier, to bogeyer og én dobbelbogey for en åpning på par. Det gir foreløpig delt 80.-plass, og fordrer en runde under par fredag dersom det skal bli helgespill for 23-åringen fra Rygge.