Kristoffer Ventura og Andreas Halvorsen spilte andresteget av kvaliken til Web.Com Tour denne uken. Førstnevnte gikk videre til finalesteget, men er allerede nå sikret opprykk for 2019.

Kristoffer Ventura ble delt tolvtemann i sin turnering i andresteget, og er sikret en Web.Com-kategori 2019. Den eneste betingelsen er at han stiller til start i finalekvaliken i Chandler, Arizona 6. til 9. desember.

I finalesteget skal 73 spillere skal kjempe om høyest mulig ranking. Jo høyere plassering Ventura får i Arizona-turneringen, jo bedre ranking, eller «bedre kort», vil han få. Som altså vil gi ham plass i flere turneringer  på Web.Com Tour 2019.

Klarer 25-åringen fra Dilling like ved Evje Golfpark i Rygge å ende i Topp 25 ved sesongslutt av Web.Com Tour 2019, vil han rykke opp til PGA Tour 2020. Som også er hans langsiktige mål. avslører  han.

Grunnen til at jeg valgte å spille Web.com Tour-kvalifiseringen i stedet for europatour-kvalifiseringen i høst, er fordi det er PGA-touren jeg jobber mot. Og da er det i USA jeg må satse, forteller Ventura til Norsk Golf.

Og legger til at han i tillegg sannsynligvis også får noen muligheter på Challenge Tour i Europa kommende sesong.

I andresteget  i Texas avsluttet Kristoffer Ventura med én under par, 71. Som ga -10 totalt. Det ga et avansement på seks plasseringer, til ni slag bak vinneren William Kropp fra USA.

Også Andreas Halvorsen fra Larvik GK var med i andresteget. Han spilte i Brooksville i Florida, og endte på delt 38.-plass med -8, seks slag over grensen for å a gå videre til finalesteget.

Resultater fra kampen om Web.Com-kategori

Kristoffer Ventura i McKinney, Texas

Andreas Halvorsen i Brooksville, Florida

Murrieta, California

Plantation, Florida

Runde 3: Kristoffer Ventura balanserer på grensen

Før siste runde av Q-School på TPC Craig Ranch-banen i McKinney, Texas, har østfoldingen klatret til den viktige 18,-plassen med -9 etter runder på 72, 69 og 66 slag.

Venturas positive utvikling gjennom de tre dagene hittil gir grunn til optimisme med tanke på avansement til finalesteget

Andreas Halvorsen spiller sin andrestegs-turnering på Southern Hills Plantation-banen i Brooksville, Florida. Larvikspilleren har to runder på 71 slag og én runde på 69 slag. Med -5 ligger han på delt 41.-plass før siste runde, mens Topp 18 går ved -10.

Totalt spilles det fire runder i andresteget denne uken.