Klubbene bør sette opp banene enklere!

Atle Øi

Atle Øi (53) har jobbet som markedssjef i NGF, har utgitt diktsamlingen «Fredager på Face» og skriver kommentarer på Golferen.no.

Golfklubbene bør ta et bevisst valg om banen skal settes opp for fåtallet gode spillere, mener Atle Øi.

Tenk deg at du fikk tilbud om å betale for å kaste ti- og tyvekroninger ut i høyt gress. For så å gå og lete etter myntene i fem minutter etterpå.

For riktig å toppe opplevelsen får du tilbud om at folk bak deg skal være irritert på deg fordi du forsinker dem ved stadig vekk å drive med denne morsomme aktiviteten.

Dette spesielle tilbudet gjelder først og fremst nybegynnere, som enda ikke har rukket å bli bitt av golfbasillen. De har vel heller blitt bitt av flått og irritasjonsbasillen, som begge trives godt i roughen.

Plager golfbanene kundene sine bevisst?

Hva er det som motiverer golfbanene til å plage sine kunder på denne måten? Litt vanskelig å si, men sannsynligvis er det de gode spillerne i klubben som har mest innflytelse. Og som kanskje ikke er så opptatt av dette da de stort sett befinner seg på kortklippede områder.

Årets sesong startet jeg i Larvik. Uansett hvor dårlig slagene mine var slapp jeg å irritere meg over uendelighet med leting. Noen baller slapp jeg å lete etter da de helt tydelig var tapt, og de andre fant jeg uten problem. En runde nesten uten leting holdt humøret mitt på topp gjennom 18 hull. Det skjer ikke ofte. Jeg har hørt at Larvik er snill på vårsesongen på dette området. Dersom Larvik-banen er snill bare på våren, blir det ikke noe høstbesøk!

Jeg skal ikke tvære ut poenget mitt. Gode spillere slipper å lete etter ballen. La oss dårlige spillere slippe unna også! Jeg slår gjerne på en ball som ligger litt klønete til. Men spar meg for leting og tap av baller jeg trodde jeg hadde kontroll på.

Det er mange grunner til at folk flest ikke spiller golf. Hvorfor skape enda flere? Kjære golfbaner, bli kvitt mest mulig uoversiktlig rough. Jeg har enda ikke møtt noen som synes leting er gøy.

Og fritidsaktiviteter skal være gøy!

Hvilke baner spiller du helst på? En som er satt opp enkelt eller en som er satt opp tøft og vanskelig? Del din mening med oss i kommentarfeltet under, eller på Golferens Facebookside.

Kommentarer

TAGS:

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  European Tour:
  Portugal Masters
  (21. – 24. september)
  Challenge Tour: Kazakhstan Open (21. – 24. september)
  Nordic League: The 12 Twelve Championship med ni nordmenn (21. – 22. september)
  European Tour Q-School Steg 1: Section B Stoke by Nayland (19. – 22. september)
  European Tour Q-School Steg 1: Section B Ebreichsdorf med Henrik Bjørnstad og Jarand Arnøy (19. – 22. september)
  PGA Tour: Tour Championship (21. – 24. september)
  Ladies European Tour: Andalucia Costa del Sol Open de Espana Femino  med Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar (21. – 24. september)
  Symetra Tour: Guardian Championship  med Marita Engzelius (22. – 24. september)

 • Golfbox


  Hjelp? | Glemt passord?
 • Youtube

 • Cxense Display
 • Golferen.no

  Papaya Media

  Papaya design & marketing AS

  Kruses gate 11

  0263 Oslo

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonser

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonseinformasjon

  Golferen.no er medlem av Fagpressen, og
  følger de presseetiske plakatene

  Fagpressen logo

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2017 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.