Hvilken flott norsk avslutning det ble på Golf Sempachersee i Luzern! De to best plasserte nordmennene imponerte i siste runde, og sikret historisk topp-10-plassering.

Swiss Challenge ble historisk sett med norske øyne. Fanaspiller Jarand Arnøy plasserer seg nemlig i den nokså tynne norske golfhistorien med topp-10 i sin aller første turnering på Challenge Tour.

Vi kan  i farten heller ikke komme på at to norske spillere noen gang har kommet Topp-10 i samme challengeturnering.

Dagens beste runde i Swiss Challenge

Arnøy avsluttet med sterke fem under par 66. Det var dagens beste runde, som ga -11 totalt, seks slag bak den sveitsiske vinneren Joel Girrbach.

Fra tidligere har 20-åringen én seier og tre topp-10 på Nordic League fra 2016. På challengetouren er imidlertid nivået mye høyere, og vi nøler ikke med å si at sjuendeplassen i Sveits henger høyere enn seieren i Borre Open i fjor.

Eirik Tage Johansen, som kom inn på to under par, 69 søndag, har nå seks topp-10 på challengetouren. Med en delt andreplass og en tredjeplass, begge i 2008, som beste resultat.

Kristian Krog, som avsluttet med én under par, 70, endte som delt 39 med -4.

Se også: Livescoring fra Luzern

Runde 3: Tage holder stand

Selv om han falt én plassering til delt niendeplass får siddisen godkjent for tredjerunden på Golf Sempachersee. Det gjør også Jarand Arnøy, som avanserte.

Eirik Tage Johansen hadde to under par, 69, lørdag. To tidlige bogeyer så ut til å ødelegge dagen, men birdier på hullene 9, 10, 13 og 17 sørget for -9 etter to dager.

Det er tre slag bak pallen og fem slag bak ledende hjemmespilleren Joel Girrbach.

Arnøy med andre 68-runde på rad

Jarand Arnøy fulgte opp den gode trenden fra fredag med nok en 68-runde. 71-68-68 gir fanaspilleren seks under par totalt, på delt 23.-plass, tre slag bak topp-10 og opp 15 plasseringer fra fredag.

For Kristian Krogh ble det en tyngre dag med tre over par, 74. Det gir totalscoren -3 på delt 42.-plass.

Swiss Challenge
Eirik Tage Johansens tre første runder.

Runde 2: 63-runde sendte Eirik Tage Johansen inn i topp-10

Tre av de fire nordmennene på Golf Sempachersee skjerpet seg nok på andrerunden til å få spille også i helgen i Luzern.

Best av dem var altså Eirik Tage Johansen, som med åtte under par, 63, føk hele 79 plasser oppover resultatlisten til delt åttendeplass .

Stavangerspillerens scorekort var en sann fryd for øyet med ni birdier og en bitteliten bogey, som kom på hull 4 etter tre birdier innledningsvis. Også avslutningen luktet det svidd av med fem birdier på de seks siste hullene.

Med -7 ligger Tage  fire slag bak ledende Craig Lee fra Skottland.

Også Krogh imponerte

Kristian Krogh fra Drammen GK var vår bestemann, og eneste norske under par, etter første dag. Med seks birdier og én bogey ble det fem under par for dagen og seks under totalt på delt 16.-plass.

Også for Jarand Arnøy ble andrerunden en opptur med fire birdier og én bogey for tre under både for dagen og turneringen. Det gir fanaspilleren delt 38.-plass

Aksel Olsen fra Stavanger GK kom seg under par i runde 2. Men med tre over par i bagasjen fra første dag ble to under par, 69, for +1 og tre slag for mye for å kvalifisere seg til helgespillet.

Runde 1: Swiss Challenge blir en kamp rundt cutgrensen

Fire nordmenn er med og kjemper om rankingpoeng og penger på Golf Sempachersee i Luzern. Etter første runde kan ingen av dem føle seg trygg på fire runder.

Kristian Krogh er eneste nordmann under par etter første runde av Swiss Challenge . Med -1 ligger drammensspilleren på delt 44.-plass, seks slag bak teten.

Jarand Arnøy er på par, som i skrivende stund også er cutgrensen, på delt 63.-plass. Eirik Tage Johansen har +1, på delt 87.-plass mens Aksel Olsen er delt 125 med +3.

Amerikanerne Julian Suri (som vant forrige uke) og Brinson Paolini har tatt en treslags ledelse på -7.