Helt konge i Den dominikanske republikk!

VILL OG VAKKER NATUR: Den dominikanske republikk byr på ekstreme golfopplevelser. Her Punta Espada-banen. designet av Jack Nicklaus. Foto: Den dominikanske republikk

Den dominikanske republikk er Karibias golfkonge med én av fire karibiske golfbaner innenfor landegrensen. Kvaliteten på de dominikanske banene er på et nivå som lokker golfere fra hele verden.

Den dominikanske republikk har lenge vært tungvekteren i karibisk golf, og kan varte opp med en hel rekke baner langs kysten, designet av berømte banearkitekter. Den største konsentrasjonen av golf og luksushoteller er i og rundt Punta Cana.

Denne regionen på østsiden av landet har en vidstrakt kystlinje. Her fins mange resorter, egen internasjonal flyplass og motorvei til hovedstaden Santo Domingo. Punta Cana har over 30 kilometer med snøhvite strender, havfiske og alle tenkelige vannsporter.

I tillegg finner du kritikerroste golfbaner tegnet av legender som Tom Fazio, Jack Nicklaus, Dye-familien, Nick Price, Gary Player og Sir Nick Faldo.

En hovedrolle siden 1971

Den dominikanske republikk har hatt hovedrollen i det karibiske golfmarkedet siden 1971, da den kjente banen Teeth of the Dog åpnet ved Casa de Campo i La Romana. Siden den gang har landet, resorten Casa de Campo og banen Teeth of the Dog vunnet mange forskjellige priser og utmerkelser.

ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDET

SATTE REPUBLIKKEN PÅ KARTET: Den dominikanske republikk kom for alvor på golfkartet i 1971 med åpningen av Teeth of the Dog. Foto: Den dominikanske republikk

SATTE REPUBLIKKEN PÅ KARTET: Den dominikanske republikk kom for alvor på golfkartet i 1971 med åpningen av Teeth of the Dog. Foto: Den dominikanske republikk

Landet ble kåret til Beste golfdestinasjon i 2013. I 2014 mottok de utmerkelsen Beste golfdestinasjon i Karibia på World Golf Awards. Landets over 25 golfbaner er, med god margin, flere enn noe annet land i Karibia kan varte opp med.

De dominikanske golfbanene er tegnet av verdenskjente banearkitekter, i omgivelser som gjør dem svært attraktive å spille. Blant dem Corales, tegnet av Tom Fazio, og kjent som en av verdens største golfopplevelser.

Hull langs havet, med klipper, bukter og små viker

Banen fra 2010 har seks hull langs Det karibiske hav, med klipper, bukter, små viker, innsjøer og naturlige steinbrudd i spill. Jack Nicklaus har også gjort stor suksess i Cap Cana med banen Punta Espada.

Mange tilreisende velger luksushtoellenes golfpakker, og bor i Punta Cana. Da kan du spille en ny og utfordrende bane hver dag uten å bruke mye tid på å reise til og fra banene.

Antall golfturister i Den dominikanske republikk har vist en stadig økende tendens, og det er i skrivende stund enda to nye baner under bygging. De fleste golferne kommer fra USA, med Canada på andreplass og Europa på tredje.

Se også: Den dominikanske republikks beste baner

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  European Tour: Made in Denmark med Elias Bertheussen, Kristian Krogh, Kristoffer Reitan og Espen Kofstad (23. – 26. mai)
  Challenge Tour: D+D REAL Czech Challenge med Aksel (23. – 26. mai)
  PGA Tour: Charles Schwab Challenge (23. – 26. mai)
  PGA Tour Lationamerica: 60 Abierto Mexicano de Golf med Andreas Halvorsen (23. – 26. mai)
  Nordic League: Elisefarm Open med syv nordmenn (22. – 24. mai)
  Ladies European Tour/LETAS: Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Marita Engzelius (23. – 25. mai)
  Swedish Golf Tour: Tegelberga Open med Maiken Bing Paulsen, Julie Boysen Hillestad, Madelene Stavnar og Maria Elizabeth Javery (24. – 25. mai)
  LPGA: Pure Silk Championship (23. – 26. mai)
  Symetra Tour: Zimmer Biomet Championship med Celine Borge (23. – 26. mai)
  NorgesCup: Garmin Norgescup 2 Utsikten Herrer (25. – 26. mai)
  NorgesCup: Garmin Norgescup 2 Utsikten Damer (25. – 26. mai)
  College: NCAA DI Womens Stroke Championship med Sandra Nordaas  (17. – 22. mai)
  College: NAIA Men’s Golf Championships med Carl D. M. Fosaas og Jens Bendiksen (21. – 24. mai)
  College: NCAA DI Championship med Viktor Hovland  (24. – 29. mai)

   

 • Youtube

 • Cxense Display
 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.