Andreas Halvorsen måtte opp i ett slag over par i sin siste runde for sesongen på PGA Tour Latinoamerica. 20-åringen endte på delt 14.-plass i Florida.

Den delte 14.-plassen i årets tourfinale gjorde at Larvikspilleren falt én plassering på PGA Tour Latinoamericas Order of Merit til 31.-plass med 35.596 dollar (295.000 kroner) innspilt for sesongen.

José de Jesús Rodríguez fra Mexico vant pengelisten med 119.001 dollar (987.000 kroner).

Brady Schnell fra USA vant årets tourfinale på -11, ett slag foran landsmennene Brad Gehl og Austin Smotherman.

Se også: Resultater fra Miami

Runde 3: Tolvteplass før siste dag

Andreas Halvorsen hadde en nest siste runde på én under par. Etter fire birdier på rad fra hull 10, og én bogey på de første ni var Andreas Halvorsen med i kampen om pallplass. Det så ut til å gå mot en solid moving day.

To sene bogeyer, på hullene 15 og 17, resulterte imidlertid i én under for dagen og tolvteplass på tre under for turneringen før siste runde.

Brady Schnell fra USA leder på -10, ett slag foran landsmann Tee-K Kelly.

Tourfinale uten norsk opprykksmulighet

De fem beste på pengelisten etter siste putt søndag sikrer seg opprykk til WebCom.Tour kommende sesong.

Andreas Halvorsen er på 30.-plass på pengelisten med 32.796 dollar (272.000 kroner) etter omspill og delt andreplass i forrige ukes turnering i Argentina.

Som betyr at 20-åringen fra Larvik oppnår karriererebeste på PGA Tour Latinoamericas Order of Merit uansett hvordan det går i helgen.

Men også at seier, som gir 31.500 dollar, ikke er nok til topp-5. Grensen før finalen går ved 67.804 dollar ved Nelson Ledesma fra Argentina.

Runde 2: På vei mot en god tourfinale

Etter å ha åpnet PTLA sin tourfinale på to under par, 69, og delt åttendeplass, ble det en runde på par for Andreas Halvorsen lørdag.

Andrerunden inneholdt tre hver av birdie og bogey, og plasserer ham på delt 15.-plass med to runder igjen av Shell Championship på Int’l Links Melreese CC i Miami.

Amerikanerne Austin Smothman og Brad Hopfinger har skaffet seg en ettslags ledelse på -6 før helgespillet.