Celine Borge. Foto: Tristan Jones

De norske tourspillerne var i sving i USA, Canada, Skottland, Sverige og Spania forrige uke. Her er en oppsummering av hvordan de norske gjorde det i sine respektive turneringer.

Symetra Tour: Donald Ross Classic med Celine Borge

Celine Borge fra Vestfold GK hadde en knallåpning av Donald Ross Classic torsdag med tre under par, 68, på delt fjerdeplass.

Fredag ble det en runde på par, som ga henne plassering akkurat innenfor Topp 10.

Lørdagens finalerunde endte også på par. Som resulterte i sluttresultatet tre under par. Det ga karrierebeste med delt 14.-plass, som ble honorert med hennes hittil største premiesjekk på 27.000 kroner (3185 dollar).

Patty Tavatanakitt fra Thailand vant med tre slag på -13.

PGA Tour: John Deer Classic med Viktor Hovland

John Deer Classic var Victor Hovlands fjerde turnering på PGA Tour som profesjonell.

Som i de øvrige turneringene åpnet han relativt beskjedent med en runde på -2, men avsluttet kanontsterkt med syv under par, 64, fredag, og endte som beste skandinav på delt 16.-plass.

Les mer: Golferens Hovland-sak

Dyland Frittelli fra Sør-Afrika vant på -23, to slag foran Russel Henley fra USA.

European Tour: Scottish Open med Kristoffer Reitan

Oslospilleren åpnet Scottish Opendelt 119.-plass med en runde på par. Den bestod av tre birdier og  én hver av bogey og dobbelbogey.

Han fortsatte med par også fredag, med én eagle, to birdier og fire bogey på kortet. Han endte på delt 134.-plass, fem slag bak cutgrensen.

Bernd Wiesberger fra Østerrike vant i omspill mot Benjamin Herbert da franskmannen gjorde bogey på tredje ekstrahull.

Turneringen spiles på samme bane som Women’s British Open skal spilles på i august, The Renaissance Club utenfor Edinburg.

Korn Ferry Tour: TPC Colorado Championship at Heron Lakes med Kristoffer Ventura

For to uker siden vant Kristoffer Ventura på Korn Ferry Tour. Og fulgte opp med misset cut uken etter, dessverre.

I denne ukens TPC Colorado Championship at Heron Lakes klarte han ikke å være skjerpet nok fredag for at komme seg gjennom nåløyet til helgespillt.

Med tre hver av birdie og bogeyer fredag etter fire birdier og fem bogeyer og én over par, 73, torsdag, brukte østfoldingen to slag for mye til å klare cutten på -1.

Nelson Ledesma fra Argentina vant på -15, ett slag foran australske Brett Coletta.

Mackenzie Tour Canada: Osprey Valley Open med Andreas Halvorsen

22-åringen fra Larvik GK åpnet Osprey Valley Open. med seks birdier og to bogeyer for fire under par, 68.

Fra delt 33.-plass etter én dags spill gikk han av banen med en 74-runde fredag etter fire birdier, to bogeyer og en firplelbogey, som kom på hull 10.

Med det forlot 22-åringen med -2, tre slag bak cutgrensen.

Seieren gikk til franskmannen Paul Barjon med -25, tre slag foran Taylor Penrith fra Canada.

Nordic League: Svea Leasing Open med åtte nordmenn

Nordic League var i Sverige for andre uke på rad, der Svea Leasing Open startet onsdag og ble avslutte fredag.

Blant de åtte nordmennene i feltet klarte tre av dem cutten, som havnet på -1.

Elias Bertheussen fra Byneset GK ble vår bestemann på delt femteplass med -10 etter runder på 70-68-68. Som var seks slag bak vinneren Gudmundur Kristiansson fra Island, som hadde runder på 66,67, og 67 slag .

Jørgen Winther fra fra Moss & Rygge GK og Jarand Arnøy fra Fana delte 32.-plassen med -3 etter henholdsvis 70-70-73 og 70-72-71.

LET Access Series: Ribeira Sacra Patrimonio de la Humanidad International Ladies Open med Stina Resen, Mariell Bruun og Madelene Stavnar

Den spanske LET Access-turneringen Ribeira Sacra Patrimonio de la Humanidad International Ladies Open fikk engelsk vinner ved Rachel Goodall på -11, to slag foran Lucrezia Colombotto Rosso fra Italia.

Madelene Stavnar fra Vestfold GK havnet akkurat utenfor cutgrensen med +4 etter 76-68

Stina Resen fra Oslo GK havnet +10 etter runder på 71 og 79 slag.