Det ble en flott norsk avslutningsdag av Irish Challenge på Mount Wolseley-banen i Carow. Begge våre spillere i finalefeltet avanserte.

Med totalt 19 birdier, hvorav tre siste dag, samt én eagle ble det en flott turnering i Irland for 20-åringen, som bor i Oslo men representerer Fana GK hjemme i Bergen.

Jarand Arnøy startet dagen på delt tredjeplass søndag, og kom litt bakpå med en bogey for runding én over dagen. Tre birdier på de siste ni hullene ga imidlertid avansement til karrierebeste og andreplass.

i Irland

Arnøy delte plasseringen med engelskmannen Steven Brown og svenske Oskar Lengden på -11. Som var seks slag bak den suverene vinneren Julien Guerrier.

Det var franskmannens andre challenge-seier for sesongen, og kompletterte en flott fransk golfdag etter at Romain Wattel tok sin første europatour-seier i KLM Open søndag.

Også for Anders Kristiansen ble søndagen en opptur. Han avanserte ti plasseringer til  -2 og delt 26,.-plass i challengetour-comebacket etter tre under par, 69, for dagen.

Runden inneholdt seks birdier samt en bogey på hull 16 og en sikkert noe irriterende dobbelbogey på neste hull.

Se også: Resultater fra Mount Wolseley

Runde 3: 66-runde og tredjeplass før siste dag

Det kan gå mot et flott karrierebeste for Jarand Arnøy i Irland, som har delt syvendeplass fra Swiss Challenge i juni som karrierebeste på challengetouren.

Lørdag klinte han til med seks under par, 66, og avanserte to plasseringer til -9 og tredjeplass. Bergenseren ligger to slag bak svenske Oskar Lengden og tre slag bak franske Julien Guerrier.

For Anders Kristiansen bød lørdagen på en parrunde, som ga et lite fall på fem plasseringer til delt 36.-plass med +1.

Runde 2: Arnøy på femteplass halvveis

Fire nordmenn var på plass da Irish Challenge startet på Mount Wolseley-banen i irske Carow. Halvparten av dem gikk videre til helgespillet.

Jarand Arnøy imponerte med fire under par, 68, andre dag i Irland. Med +1 i bagasjen etter åpningsrunden ligger bergenseren fem slag bak ledende Oskar Lengden fra Sverige.

Også Anders Kristiansen, som delt plassering med Arnøy etter første runde, kan si seg fornøyd. Andrerunden på par sikret avansement med +1 og tre slags margin.

For Kristian Krogh ble det en skuffende dag med fire over par, 76, og misset cut med fire slag på +7.

Misset cut ble det også for Henrik Bjørnstad i challengetour-combacket med +9 etter 78-75.

Runde 1: Kristiansen og Arnøy best av våre i Irland

Med runder på én over par, 73, deler Anders Kristiansen fra Borregaard og Jarand Arnøy fra Fana 29.-plassen etter første runde i Irland. Det er fem slag etter svenske Oskar Lengden i teten.

Kristian Krogh ligger på delt 60.-plass etter en runde på tre over par, 75, mens Henrik Bjørnstad viser at han fortsatt har et stykke igjen til toppformen. 38-åringen ligger på delt 102.-plass etter sin seks over par 78-runde.